Atac unànime contra el PP per la dimissió del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, arran de la seva aparició com a administrador d'una societat pantalla a Panamà i de dues a l'illa de Jersey. Tots els partits polítics espanyols han carregat contra l'executiu de Mariano Rajoy per, en paraules del líder de Podemos, Pablo Iglesias, "no ser capaç ni d'avançar-se". També el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reclamat explicacions al president espanyol, en una entrevista a Onda Cero.

S'amaga, "com sempre". Aquesta és, si més no, la conclusió que ha extret des del Palau de la Generalitat, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que s'ha reunit aquest matí amb el president Carles Puigdemont. Ho ha dit en referència a Mariano Rajoy, reivindicant que comparegui al Congrés dels Diputats perquè es tracta d'un tema "molt greu" que va més enllà del ministre.

Però des del PP, la portaveu a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, ha sortit al pas de les informacions per qualificar d'"honesta" la decisió del ja exministre. En declaracions a TVE, Aguirre ha defensat que "ha fet molt bé a assumir la seva responsabilitat" i que la seva decisió denota una actitud "d'un polític que ha fet el que havia de fer", si bé remarcant que no ha comès cap "il·legalitat".

Catalunya reacciona

Incomprensió irònica. Almenys així ho senten des de Ciutadans, on la seva líder al Parlament, Inés Arrimadas, ha assegurat que la sorprèn "com es pot fer una negació tan categòrica dels fets fa tan sols unes hores i després es desmenteixi aquesta negativa i es renunciï al càrrec". Arrimadas ha aprofitat per posar sobre la taula la necessitat de "netejar les institucions i el sistema polític".

Des del carrer Nicaragua també han carregat contra Soria. L'eurodiputat del PSC, Javi López, en un esmorzar a la delegació del Parlament Europeu a Barcelona, ha criticat que "no s'hagi produït abans". López ha afirmat que "el problema és que els casos de corrupció són sistèmics" al PP, la qual cosa "obliga a una sortida a la situació política", en referència a un nou govern encapçalat per Pedro Sánchez. 

Al Cascabel

Sorprenentment, lluny d'allunyar-se dels focus, José Manuel Soria apareixerà aquest divendres a la nit al programa de la cadena espanyola 13TV El Cascabel. Serà la primera aparició de l'exministre davant dels mitjans, després de la seva decisió també d'apartar-se definitivament de la política, renunciant a la presidència autonòmica del PP de Canàries. 

Així, serà a partir de la 22:00h quan el periodista Antonio Jiménez demanarà explicacions a Soria, si bé és una televisió considerada propera al partit.