Dimissió en bloc. L'executiva d'Igualada en Comú ha decidit abandonar el partit pràcticament dos mesos abans de les eleccions municipals de 2023, que se celebraran el pròxim 28 de maig. Els membres dels comuns d'Igualada han pres aquesta decisió després que la direcció nacional de la formació els imposés un candidat, segons han informat a través d'un comunicat. Els comuns havien decidit concórrer a les eleccions amb la formació Igualada Som-hi, integrada també per PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta. Des de Barcelona, però, han decidit no respectar els resultats de l'assemblea local i han apostat per una candidatura en solitari, decisió que no ha agradat als membres de l'executiva igualadina.

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Igualada: tota la llista

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Una llista en solitari per les eleccions municipals

Així mateix, en l'escrit, asseguren que la direcció nacional del partit ha escollit un candidat propi perquè des dels comuns prefereixen impulsar candidatures en solitari a les capitals de comarca. Aquesta aposta no ha agradat a l'executiva d'Igualada, que ja havia acordat en una assemblea concórrer amb Igualada Som-hi, una llista impulsada fa quatre anys i que tenia bones perspectives per a les eleccions municipals de 2023. Des de la direcció sortint han lamentat la situació viscuda, assegurant que és una acció feta per l'interès del partit en l'àmbit nacional que no respecta el criteri local. Tot i la dimissió, han afirmat que continuaran "treballant per Igualada" i, en aquest sentit, han apostat per fer-ho participant en la candidatura d'Igualada Som-hi.

La coalició Igualada Som-hi

Igualada Som-hi, que integra el PSC, els comuns i Igualada Oberta, és una coalició que es presentarà a les eleccions municipals amb l'objectiu d'intentar trencar l'hegemonia de Marc Castells (Junts) a l'alcaldia d'Igualada. En els comicis de 2019, es van quedar a cinc regidors de la formació juntaire, i també per darrere d'ERC. Ara, quatre anys després, els partits han decidit repetir la fórmula. Amb Jordi Cuadras com a alcaldable, els socialistes han decidit sumar forces amb els comuns i un grup ciutadà per intentar millorar els resultats de 2019. Segons Cuadras, "ha arribat el moment que Igualada agafi un nou impuls després de 12 anys seguits del mateix govern, ja que la Igualada del 2011 no és la mateixa que la del 2023". "Nosaltres tenim les idees, el programa i l’equip per donar aquest nou impuls a la ciutat i que Igualada sigui una ciutat on viure, treballar i ser feliç. Convidem a tothom a ser part d’aquest nou impuls per Igualada. Volem fer avançar la ciutat que estimem i la seva gent", va afegir.