Franco, el juego, el joc de taula que tot franquista estava esperant per aquest Nadal. Però no, no es "toca i s'enfonsa" a ningú, ni tampoc s'envia a la presó a republicans, sinó és una mena de trivial per conèixer la "veritable història" del dictador.

La Fundación Francisco Franco, preocupada perquè després de l'exhumació del seu heroi nacional algú s'hagi adonat que va ser un dels majors tirans d'Espanya, ha llançat un crowdfunding per a finançar l'edició d'un joc de taula familiar centrat en la figura del dictador.

Segons la fundació franquista, "no és només un divertit joc de taula familiar sobre la biografia de l'espanyol més important del segle XX, sinó una reivindicació del dret a conèixer la veritable història d'Espanya, una protesta contra la Llei de Memòria Històrica i una oportunitat per a demostrar que estem molt orgullosos del nostre passat i dels nostres avantpassats".

La caixa del joc compta amb una baralla de 64 cartes que inclouen preguntes i endevinalles d'esdeveniments i personatges relacionats amb Francisco Franco, des del seu naixement fins a la seva exhumació.

La Fundació afirma que el joc "està pensat per a compartir-lo en família, amb l'esperança que els més joves descobreixin Franco com un extraordinari militar, magnífic polític i fidel espòs, admirin el seu patriotisme i fervor religiós, profunditzin en el seu estudi i qüestionin la versió sectària del franquisme imposada des de fa més de 40 anys".