Aquest dimecres el PSC ha preparat un acte de record i homenatge a l’exministra de Defensa i exdirigent socialista Carme Chacón, que va morir el passat diumenge 9 d’abril. En aquest acte, que se celebrarà al pavelló número 2 de Fira de Barcelona a Montjuïc, hi participaran nombroses persones que van coincidir amb Chacón tant en la seva carrera política, institucional, acadèmica i personal.

Entre tots els convidats hi coincidiran els tres aspirants a les primàries del PSOE, Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López, que faran un parèntesi en les seves agendes per donar l’últim adéu a l’exdirigent socialista.

Altres assistents que també seran presents en aquest acte de record a Chacón són l’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, l’exvicepresidenta del govern espanyol María Teresa Fernández de la Vega, el líder del PSC, Miquel Iceta, o Germán Rodríguez, home de confiança de Chacón.

El periodista Xavier Sardà conduirà l’acte en el qual també participaran l’escriptor i cineasta David Trueba, Mireia Chacón, germana de l’exministra de Defensa, la periodista Joana Bonet o el catedràtic Xavier Arbós.

L’escenari escollit, el pavelló número 2 de Fira de Barcelona, té un component simbòlic en aquest acte, ja que és el lloc on es va celebrar el consell nacional del PSC que va proclamar Chacón per primera vegada candidata dels socialistes catalans a les eleccions generals del 2008, en les quals va aconseguir 25 diputats, el millor resultat de la història del PSC al Congrés.

L’acte de dimecres queda fora de les agendes dels tres aspirants a la secretària general del PSOE però està previst que en els pròxims dies tornin a Catalunya per reprendre la seva disputa cap al lideratge del partit.