En la seva gira exprés per Catalunya, l’aspirant a la secretaria general del PSOE, Susana Díaz, ha assegurat que el PSC necessita un PSOE fort que pugui liderar a nivell estatal aquest procés de “diàleg, acord i pacte” que Catalunya necessita. La presidenta de la Junta d’Andalusia també ha deixat clar que la necessitat és mútua. És a dir que, per la seva banda, al PSOE també li fa falta que els socialistes catalans “aixequin el vol”.

Díaz ha reivindicat el projecte que ella encapçala per imposar-se a Ferraz i l’ha situat com l’únic viable per liderar una formació socialista amb possibilitats reals de tornar a governar Espanya en els propers anys. En aquest sentit, la líder andalusa ha fet una crida a la unitat de totes les sensibilitats internes del PSOE i s’ha posicionat com a defensora de la tesis que, per anar bé, el PSOE i PSC han d’anar de bracet: “Això ho farem sempre junts i defensant el mateix, defensaré amb la mateixa vehemència el pacte, l’acord i el diàleg avui que dintre de dos anys”.

Susana Díaz a Catalunya per les primàries del PSOE

FOTO: ACN

La seva proposta es basa en aconseguir un partit fort que lideri la transició cap a una Espanya federal que sigui respectuosa amb “els territoris i les persones”. Díaz ha associat la seva derrota estrepitosa en la recollida d’avals a Catalunya al fet que ella encara no ha estat mai secretària general i, per això, molts membres de les bases no coneixen els seus projectes. Ara bé, també s’ha mostrat convençuda que el 21 de maig, quan se celebrin les primàries, el nombre de vots serà superior al nombre d’avals obtinguts.