La presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Isabel Díaz Ayuso, ha continuat amb la seva ofensiva contra el govern de Pedro Sánchez alertant sobre les pitjors desgràcies que, al seu criteri, s'acosten. Aquest diumenge ha arribat a afirmar que "el que els està passant a Veneçuela" li pot passar a Espanya perquè el Govern de Pedro Sánchez és segons el seu parer "pres" de "els hereus del chavisme", amb referència a Podemos.

Díaz Ayuso ha criticat en declaracions als periodistes que el president Pedro Sánchez no rebés ahir el president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó.

La presidenta madrilenya fins i tot ha vinculat les primeres accions del govern de coalició entre PSOE i Podemos amb el chavisme. La cap de l'Executiu madrileny ha argumentat que la marxa que ahir va acompanyar Guaidó als carrers de la capital no és només per Veneçuela sinó "per tots nosaltres" doncs "quan es comença a menysprear a les institucions, a deixar de banda a la justícia, a l'oposició als mitjans i es comença a atacar a la iniciativa privada (..) el camí d'Espanya és semblant al de Veneçuela".

Després de participar en una cursa popular, Ayuso ha cridat a la unió dels qui són "en l'eix de la democràcia i de la llibertat" contra els "totalitarismes" i els "populismes" perquè "si no el mal anomenat socialisme del segle XXI el mateix que ha empobrit tot el continent i que ha provocat a Amèrica un èxode sense precedents ens passarà a nosaltres".