La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha retret als empresaris catalans propers a l'autodeterminació de Catalunya haver-se "unit als independentistes". En un esmorzar informatiu al Tribuna Catalaunya, Díaz Ayuso ha considerat que aquest apropament "és el pitjor error que ha comès aquesta part de l'empresariat català". 

La presidenta madrilenya ha assenyalat que "aviat" Madrid superarà Catalunya "com a primera regió espanyola en termes econòmics" i segons ha apuntat, la Comunitat de Madrid no vol créixer "a costa de Catalunya, tot al contrari". En aquest sentit, ha defensat que mentre el Govern de la Generalitat es centra a "parlar d'independència, il·legalitat i ruptura", ella aposta per impulsar "el progrés, il·lusió i ponts comuns entre regions". 

La presidenta també ha suggerit als empresaris catalans "recuperar l'esperit del pont aeri" i ajuntar esforços per atraure inversions estrangeres "en un moment d'incerteses on a més el Brexit està adquirint una especial rellevància". 

"El Brexit ens diu que hem d'espavilar i els polítics nacionalistes només saben mirar-se al melic", ha assegurat Díaz Ayuso. També ha acusat l'empresariat de deixar de banda la obligació d'activar les eines necessàries per crear oportunitats, ocupació, progrés i benestar". 

La popular ha recalcat la importància de invertir en un país "estable" i en el qual convisquin la seguretat jurídica i el respecte per la propietat privada. Repassant dades econòmiques, Díaz Ayuso ha destacat que Catalunya i Madrid sumen el 40% del PIB.