Saps quantes vagues de metges s’han convocat a l’Espanya actual aquest mes de novembre? Quatre: Catalunya, Galícia, Andalusia i Madrid. Saps quantes apareixen a les portades dels diaris? Bingo! La dels metges d’atenció primària catalans que, segons les portades, s’han conjurat “contra Torra”: “El carrer, contra Torra”, titula El Periódico; “Torra, assetjat per les vagues…”, segons l’ABC; “Torra s’amaga …”, acusa El Mundo.

Doncs el president Torra ho té negre, perquè el sindicat Médicos de Galicia Independientes (O’Mega) diu que les “les nostres reivindicacions són idèntiques a les d'Andalusia i Catalunya”, tot anunciant una nova tongada d’aturades pel 5, 7, 10 i 11 de desembre, un súper-pont de vagues. Els titulars d’aquells diaris, com seran? “Els metges gallecs acorralen Torra”? Té gràcia que un dels crits dels metges davant del Parlament aquest dimecres era precisament “Torra, posa ordre!”. Sembla que els ha fet cas.

ABC

EPC

EM

La portada més creativa d’avui és la d’El Mundo, que insisteix en parlar de “la Catalunya real” –representa que són els manifestants i els vaguistes– en oposició a la “Catalunya falsa” de l’independentisme. Una cosa no té res a veure amb l’altra, però s’ha de reconèixer el nervi d’aquest diari per eliminar de Catalunya i de la realitat als 2,3 milions de votants indepes del 21-D, entre els quals segurament hi ha vaguistes, manifestants i afectats. Ni esmenta que un pacte amb el Govern ha posat fi a la vaga. Potser s’han fet un embolic entre allò que desitgen que passi i el que realment passa. Res. Un mal dia el té qualsevol.

Aquest diari també parla del “col·lapse dels serveis socials” a Catalunya, cosa que seria un tros de titular de portada… si fos cert, i assegura que “Torra roman amagat”, malgrat que ahir a les 8 de la nit presidia l’acte pel vuitè aniversari del diari Ara (enhorabona!) al Palau de la Música, on justament va al·ludir als conflictes tot dient que “les reivindicacions que s'expressen al carrer són justes, lògiques, necessàries i oportunes. I, sobretot, legítimes”. És una manera ben estranya d’amagar-se, la de Torra.

En fi, que avui divendres pots triar entre els fets alternatius d’El Mundo i altres capçaleres especialitzades en periodisme de fantasia, o assabentar-te de què ha passat a la Catalunya real (la de debò) llegint El Nacional o aquests altres diaris de sota:

LV

ARA

EP