De les portades d'avui val a destacar que mentre la reacció de la Generalitat a l’impagament del finançament autonòmic —entrar el cas a la Justícia— era vista ahir com “un nou front” que “obre el separatisme” o “un torcebraç” al govern espanyol, les reaccions semblants de diverses comunitats autònomes (Madrid, Galícia, Andalusia, Castella-Lleó…) es presenten avui com una actitud de justa i necessària indignació regional, no se'n canta ni gall ni gallina o es matisa que no és el mateix. La doble vara de mesurar.

ABC

LV

EP

EPC

LR

ARA

EPA

La Vanguardia i l’ABC publiquen avui a tota castanya la foto de Boris Johnson amb el peu sobre la tauleta de la sala on s’entrevistava amb Emmanuel Macron. La imatge enganya. El que sembla una actitud pinxeta o mal educada de Johnson només és una broma provocada pel mateix Macron, com es veu en la seqüència sencera del vídeo del moment:

L’embolic l’explica Tom Rayner, corresponsal polític del canal britànic de televisió Sky. Es veu que Macron trenca el gel dient a Johnson que la tauleta li pot servir d’escambell si li vaga de reclinar-se al seient, cosa que el primer ministre britànic prova de fer per seguir el bon rotllo del president francès. Certament, és difícil resistir-se a publicar una foto com aquesta, peeeeerò… cap diari britànic du aquesta imatge en portada, ni els que li tenen ganes al premier. En canvi, un diari de Sa Majestat en fa un titular encertadíssim: “Johnson topa amb la resistència francesa”. Molt fi.

i