Venen mal dades. El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, comença a fer servir l’instrumental de què disposa per preparar l’economia europea per a una nova recessió. Ahir ja va fer servir la palanca monetària en forma de rebaixa dels tipus d’interès i compra de bons, una manera de donar diners als estats sense que es noti tant.

Atenció, però. També ha dit que el Consell de Govern del BCE és “unànim” en la recepta: “ara és la política fiscal que hauria d’esdevenir el principal instrument” per estimular les economies de l’eurozona. Traducció: els governs han de retallar la despesa pública o bé augmentar els seus ingressos, cosa que es fa apujant impostos. Parlant en plata, el pronòstic per la teva butxaca és de gota freda.

Entretant, alguns diaris continuen ben distrets amb la proposta de Pablo Iglesias de fer un govern en pràctiques, si és que no s’entretenen amb les propostes paranoiques de Maduro d’abocar tot de cocaïna als Estats Units, patint per l’ús malèvol de les dades escolars de la canalla que fa servir tauletes i ordinadors a les escoles o pel suposat plagi comés per Pedro Sánchez en escriure la tesi doctoral. Ja són ganes. Fora d'El País, La Vanguardia i l’Ara, la resta de diaris sembla que han editat les primeres pàgines amb els ulls embenats. Massa poc que ens passa.

LV

ARA

EP

EPC

LR

EM

ABC

EPA