El diari suís Blick ha fet un repàs dels aldarulls que s'han viscut en els últims dies a l'Estat espanyol, fent atenció també a Barcelona, i citant fonts policials afirma que els grups ultres que van actuar divendres a la capital catalana eren "hooligans de dreta". Els incidents de dissabte a la nit, després d'una manifestació contra els desnonaments, no tindrien aquest perfil.

"Ahir hi va haver altre cop protestes violentes a Barcelona, que es van produir després d'una manifestació contra els desnonaments. Es va detenir una persona. La nit anterior, 20 policies i 7 manifestants van resultar ferits en enfrontaments el carrer, segons la policia, amb hooligans de dreta. 15 persones van ser detingudes", explica.

El que crida més l'atenció del diari, però, és el que va succeir al barri de Gamonal de Burgos, on centenars d'individus corrent i llançant pedres van obligar a fugir a tots els vehicles policials que hi havia a la zona. 

"La policia sovint no ha aconseguit mantenir la situació sota control. En diversos vídeos es pot veure el caos de gent corrent a peu cap als cotxes de policia. I els agents no tenen més remei que fugir encenent les llums d'emergència", descriu.

Blick

"Aldarulls i saquejos a Espanya. La policia fuig del caos amb els llums intermitents", titula Blick

Segons Blick, Espanya és un dels països de la UE més afectats pel coronavirus. I recorda que dijous passat el Congrés va aprovar l'estat d'alarma fins al 9 de maig. "13 de les 17 autonomies han confinat el seu territori durant dues setmanes", afegeix.

Respecte a Catalunya, recorda que a més no es permet a la gent sortir de la seva localitat els caps de setmana, i que hi ha el cobrefoc nocturn. I apunta que també estan tancats bars, restaurants, cinemes, teatres i gimnasos.