El diari suís Blick, el segon més llegit al país, assegura que Suïssa està "predestinada a mediar". La notícia és portada de l'edició en paper d'aquest dilluns. El rotatiu es fa ressò de la resposta del president del Govern, Carles Puigdemont, al requeriment enviat pel Govern espanyol i exposa que el cap de l'executiu català vol obrir un període de negociació. 

En aquesta línia, indica que "Suïssa hi és per ajudar en aquestes negociacions perquè té una llarga i exitosa tradició com a mediador internacional", a més a més exposa que el Departament d'Afers Exteriors de Berna ja està en contacte amb les dues parts. Per la seva banda, Blick expressa que diversos responsables de la política exterior suïssa han mostrat la seva opinió positiva sobre aquesta mediació. 

"Fins ara qualsevol intent de mediació ha fracassat perquè Rajoy no està preparat pel diàleg", afegeix el rotatiu suís que també subratlla que el president català assumeix que "aviat serà detingut per seguir amb la seva rebel·lió contra l'estat espanyol".