El diari de Colònia, el Kölnische Rundschau, ha publicat un article molt crític contra Joan Carles I i s'arriba a preguntar si és un blanquejador de diners. El diari assenyala que el monarca hauria fet "tractes foscos" amb Estat petroliers, constatant el descrèdit creixent de la monarquia espanyola a Europa.

"Les últimes revelacions sobre les transaccions financeres del rei Joan Carles (82 anys), cap d'Estat espanyol fins a l'any 2014, recorden escenes d'una pel·lícula de policies. Segons el gestor que tenia a Suïssa, Joan Carles es va presentar a Ginebra durant la primavera del 2010 amb una maleta plena de bitllets de dòlar per valor d'1,7 milions d'euros per dipositar la quantitat en el seu compte secret. Va ser només un dels diversos pagaments milionaris que es diu que Joan Carles va amagar a Suïssa. L'exmonarca espanyol és un blanquejador de diners?", acaba preguntant-se.

Kölnische Rundschau"El rei emèrit d'Espanya, sota sospita pels tractes dubtosos amb monarques dels Estats petrolers", titula el Kölnische Rundschau

Segons el diari, els fiscals suïssos treballen en aquesta hipòtesi. "Veuen indicis que Joan Carles hauria blanquejat milions de dòlars a Suïssa. Això es recolza en les declaracions que Corinna zu Sayn-Wittgenstein va fer a un policia espanyol el 2015, quan ja havia finalitzat la seva relació amb Joan Carles. En la conversa, que es va gravar sense que en tingués coneixement, es va queixar de pràctiques il·legals del monarca: hauria exigit comissions per serveis de mediació amb els Estats del Golf Pèrsic. I hauria utilitzat els seus comptes bancaris per amagar fluxes de diners", indica.

El rotatiu afegeix que els fiscals suïssos treballen ara en un pagament milionari sospitós provinent de Kuwait al compte de Corinna el 2010, "uns dies després que Joan Carles va visitar aquell país". "Sembla que el pagament va ser del voltant de 5 milions de dòlars, que va fer la Casa Reial de Kuwait. Sany-Wittgenstein afirma que els va rebre com a honoraris per ajudar a establir contactes comercials. Després hauria enviat els diners a Joan Carles, diu. Era per tornar un préstec que el monarca li havia concedit", assenyala.