La valoració d'Espanya en l'àmbit internacional no para de caure, per la mala gestió de la pandèmia del coronavirus. El diari Die Tageszeitung de Berlín ha assegurat amb un punt d'alarma, que a Espanya la lluita contra la Covid "està fora de control", però Navarra no quedarà confinada fins demà perquè hi ha de passar avui la Vuelta ciclista

"Hi ha una raó per la qual el tancament perimetral de Navarra no entrarà en vigor fins dijous. I és que la cursa ciclista de la Vuelta a Espanya ha de passar abans per la regió", ha indicat amb sorpresa.

189860238e7235064a8da45c077387c0d93aa6c7

El pas de la Vuelta ciclista per Pamplona avui dimecres, que ha obligat a ajornar el confinament fins a demà, segons Taz EFE

"El nombre de nous contagis puja a xifres vertiginoses, i el govern reacciona amb mesures cada cop més dràstiques", assenyala, però no baixa la corba. "Malgrat que les mesures són cada cop més dures -més de 60 municipis estan confinats- no hi ha a la vista el final de la segona onada. Epidemiòlegs del país preveuen que la corba es mantindrà en un nivell alt de forma constant durant molt temps. El responsable del grup de crisi, Fernando Simón, encara és més pessimista: "Cal esperar que el nombre de casos s'incrementi a l'hivern si no ens atenem de forma estricta a totes les mesures", indica el diari.

Die Tageszeitung assenyala que no passa dia que no s'adoptin més mesures restrictives davant l'increment de la pandèmia. I cita especialment el cas de Navarra, que a partir de demà "serà la primera comunitat autònoma a ser confinada" totalment. Després s'hi ha afegit la Rioja. El rotatiu recorda que Navarra encapçala les estadístiques amb gairebé 945 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. 

Taz

"Fora de control", titula Die Tageszeitung

Al seu entendre, en canvi, les xifres a Madrid han anat retrocedint "de forma lenta però constant", després del confinament decretat pel govern espanyol, i ara està per sota dels 500 casos per 100.000 habitants. 

El diari també considera preocupant la situació de Catalunya. "Les sirenes d'alarma estan sonant a Catalunya. A la regió de Barcelona, els hospitals podrien cancel·lar totes les operacions en una setmana, perquè es necessiten llits i unitats de cura intensiva per a pacients de la Covid", manifesta.