El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat aquest diumenge al Via Lliure de RAC1 que Mariano Rajoy reprendrà el diàleg amb la Generalitat quan s'investeixi a un nou president a Catalunya. Millo, que ha recordat que "com s'haurà culminat el 155 automàticament el diàleg es reprèn", ha assegurat que "jo seré el primer que em posaré a disposició del nou president per poder parlar i el president del govern espanyol, de la mateixa manera que fa amb tots els presidents autonòmics, ho farà també amb el de Catalunya".

Millo ha expressat la seva preocupació pel discurs d'investidura del candidat de JxCat a la Presidència de la Generalitat, Quim Torra, perquè creu que no va mostrar una voluntat "de recosir la situació", però ha avisat que han d'esperar a valorar els fets i les decisions que prendrà si és investit.

En aquest sentit, ha afirmat que quan es constitueixi el nou Govern s'acabarà l'aplicació del 155, encara que ha advertit que "si es tornés a produir una situació com la d'abans, automàticament s'actuaria i el govern del PP serà molt vigilant perquè s'actuï en el marc de la llei".

Així mateix, no ha descartat que, si la CUP tomba la investidura de Torra, encara sigui possible evitar noves eleccions i investir a un altre candidat, ja sigui "trencant l'actual situació de blocs o que Puigdemont es tregui de la barretina a un altre candidat".