A tres dies per la celebració de la Diada, la gran manifestació organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana ja compta amb més de 390.000 inscrits, segons ha pogut saber El Nacional. Més de 1.340 autocars es desplaçaran fins a la capital catalana per omplir l'avinguda Diagonal sota el lema Fem la República Catalana. A més, l'ANC ha venut més de 260.000 samarretes.

Pràcticament tots els trams de la manifestació estan quasi plens o amb ocupació alta. Com en edicions anteriors, s'ha posat en marxa un procediment d’inscripció a través d’internet i un mapa que permet comprovar com es van omplint els trams de la manifestació. Dels 37 trams en què es dividirà la concentració, no n'hi ha cap amb baixa ocupació. 

Des de l'ANC remarquen que és important inscriure's prèviament per facilitar l'organització. Els assistents hauran de facilitar les dades personals i seleccionar el tram segons la comarca de procedència.

Pel que fa les samarretes, de color corall, en al·lusió a les brides de les urnes del referèndum de l'1-O, es poden adquirir a través de les assemblees territorials o a la seu central de l'ANC (Carrer Marina, 315) de 10h a 14h i de 16h a 20h. 

L'objectiu d'enguany és crear una onada sonora gegant que recorrerà de punta a punta la Diagonal. A les 17.14 els manifestants hauran de fer un silenci absolut i abaixar pancartes i banderes .A continuació, es donarà el tret de sortida a la gran onada, que començarà al tram 37, a l'altura del carrer de Castillejos, i s'estendrà fins al Palau Reial. A mesura que avanci, els manifestants hauran d'aixecar les pancartes i cridar. Amb aquesta acció es simbolitzarà el clam de la societat per fer efectiu el mandat de l'1-O.