L'ANC aposta per descentralitzar els actes de la Diada i traslladarà els eixos de l'acció reivindicativa a cinc punts diferents del territori. L'objectiu és "demostrar que som un país en moviment", així ho han avançat aquest diumenge, sota el lema "Cinc mobilitzacions un sol poble". Han tornat a demanar els catalans que hi participin massivament.

"Aquest 11 de setembre començarà el procés constituent de la República catalana", ha exclamat Josep Sabaté, responsable de mobilització, que també ha advertit que els detalls de la mobilització es concretaran en els pròxims mesos. Insisteixen, però, que aquesta és la Diada més important per a la construcció de la República catalana. 

L'ANC considera que el compromís del Govern amb la independència és un punt d'inflexió respecte d'altres diades i que, per tant, la reivindicació ara ha d'anar de la mà de la voluntat d'explicar-se al món i de potenciar l'altaveu internacional. 

La setmana catalana al món

En aquesta línia, se celebrarà La Setmana catalana al món. Durant set dies una delegació catalana integrada per càrrecs electes i personalitats rellevants explicaran a diversos països europeus i arreu del món "les aspiracions del poble de Catalunya".

Assemblea de càrrecs electes

A principis d'estiu es convocarà "un gran acte en suport a tots els càrrecs electes imputats o investigats". L'entitat preveu que aquest acte sigui la llavor de l’Assemblea de càrrecs electes.

"Hem de ser ferms contra les agressions de l’Estat espanyol. Us convidem a mobilitzar-nos cada vegada que ataquin la nostra sobirania", han afegit.