Entre totes les informacions que es van fer ahir respecte a la multitudinària manifestació independentista, El Español va trobar un filó en el fet que un veí de la Diagonal va aprofitar el silenci previ a l’esclat de l’onada sonora per posar a tot volum la Marcha Real, l’himne español.

Val a dir que el citat mitjà va assegurar que havien estat diversos els veïns que haurien intentat boicotejar el silenci, tot i que només n’hi ha constància d’un, i considerar que tot plegat va “rebentar” la manifestació sobrevalora de molt la capacitat decibèlica del reproductor del veí espanyolista.

Amb tot, el despropòsit del digital de Pedro J. Ramírez arriba en l’elecció de la fotografia que il·lustra la notícia. Es tracta d’una imatge de recurs, servida per l’agència Efe, on es veu una dona mirant la manifestació des d’una finestra i així s'indica al peu de foto: "Una dona observa l'ambient previ a la manifestació independentista". El cas és que el context convida a pensar que es tracta de la veïna que hauria engegat a tot volum la marxa militar que identifica els espanyols.

No n’encerten ni una. La dona estava en una zona allunyada del lloc dels fets, no era una veïna sinó una treballadora a la seva oficina i, a sobre, assegura que si hagués pogut, hauria baixat al carrer per sumar-se a la manifestació independentista.

I és que és la pròpia dona fotografiada qui ho ha explicat a twitter, desmentint tota vinculació de la seva imatge amb la notícia que il·lustra. El boicotejador, boicotejat.