"Avui ja es comença a respondre a la sentència", ha assegurat el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres des de la manifestació de la Diada d'aquest 2019. Minuts abans de les 17.14h, hora que començava oficialment la massiva mobilització organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana, Torra s'ha mostrat molt satisfet amb l'elevada participació en la concentració en una atenció davant els mitjans de comunicació.

"No tenia cap dubte que el poble de Catalunya hi seria. El poble de Catalunya mai falla i avui som milers manifestant-nos", ha reivindicat Torra, qui ha assegurat que l'"Objectiu: Independència" ―lema de la mobilització de l'ANC per a aquesta Diada― "torna a estar al centre de la política". "Aquest és el repte i això és el que farem", ha aclarit.

El president de la Generalitat també ha comentat que l'èxit de la Diada "és una altra mostra de la determinació dels catalans per decidir el seu futur lliurement pacíficament i democràtica i sempre des de la no-violència".