Empresonats a les presons de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses i esperant la sentència del judici al procés, els presos polítics han volgut agrair i reivindicar l'èxit de la Diada d'aquest 2019.

A través d'un tuit, Jordi Cuixart ha instat a "fer irreversible un tsunami democràtic i no violent empeltat de tendresa, esperança i determinació". "Sense por i sense deixar-nos ningú pel camí", ha demanat. "Hi sou i ho tornarem a fer junts!", ha exclamat.

Per la seva banda, Jordi Turull i Josep Rull han demanat "unitat, fermesa en les conviccions, pacífica i democràticament de manera massiva com hem demostrat". "Gràcies per ser-hi i fer sentir el vostre clam", han exclamat.

Oriol Junqueras i Raül Romeva també han volgut agraïr l'assistència massiva a la manifestació de la Diada. Ha quedat demostrat una altra vegada. Per més que la persegueixin, no renunciarem a la voluntat de llibertat i de democràcia. Avui hem decidit tornar-hi, i tornar-hi, i tornar-hi. Endavant", ha escrit Romeva.

"Ompliu els carrers perquè en breu serem amb tots vosaltres! Amb determinació, massivament, cívicament! Us estimo!", ha dit Junqueras.