El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha concedit una entrevista a l'agència de notícies Reuters on ha assegurat que "el que pretén l'Estat espanyol amb la sentència és decapitar un moviment pacífic i, com no pot detenir dos milions de ciutadans, ens bloqueja".

D'altra banda, el dirigent independentista ha subratllat que és innocent i que no ha comès cap delicte".

"Em vaig quedar a Catalunya per un sentit de responsabilitat"

Junqueras també ha defensat aquest dimecres haver-se quedat després de l'1-O en comptes de sortir d'Espanya: "Em vaig quedar a Catalunya per un sentit de responsabilitat amb els ciutadans. Per aquesta raó em vaig personar al Suprem, per responsabilitat i coherència."

Entrevista Junqueras diari francès

En una entrevista al diari francès La Depêche du Midi per la Diada de l'11 de Setembre, afirma que "la Diada és una festa per a tothom" i que la ciutadania surt al carrer amb una actitud festiva i reivindicativa.

Sobre la seva presó provisional, diu estar tranquil, serè i determinat i recorda que ERC té més de 88 anys d'història i no és la primera vegada que ha tingut el seu president a la presó: "Des de sempre hem defensat els principis republicans. Quin altre partit pot dir el mateix? Per tant, cap lliçó".