A les 9 hores, i sota la pluja, han començat les tradicionals ofrenes florals al monument a Rafael Casanova, a Barcelona. El primer torn ha estat per als Mossos d'Esquadra, Bombers i Guàrdia Urbana, que s'han acostat al monument abans de les 9 del matí. Posteriorment, ha estat el torn del Govern. Els consellers i el president de la Generalitat, Quim Torra, han dipositat la corona de flors.

govern casanova el nacional anna solé sans

El president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers / A.S.S.

Ha estat just en aquell moment, quan sonaven "Els segadors", que també ha començat a sentir-se la "Marcha real", l'himne d'Espanya, que s'emetia des d'una finestra d'un edifici situat al carrer Bailèn.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha criticat l'acte "incívic" d'intentar boicotejar l'ofrena floral. "La Diada s'ha de viure des del respecte a totes les sensibilitats", ha afegit. Budó ha subratllat que l'11-S torna a ser una jornada "lluny de la normalitat" perquè hi ha "presos polítics i exiliats" i estem a les portes de la sentència per l'1-O.

Per altra banda, Budó ha dit que per aquesta Diada de l'Onze de Setembre es tracta de demanar i reclamar "el dret a la democràcia i a la llibertat". Així, la consellera de Presidència ha fet una crida a sortir "massivament i cívicament" per celebrar la Diada. 

Després del Govern, qui ha fet l'ofrena ha estat el president del Parlament, Roger Torrent, acompanyat de membres de la Mesa.

roger torrent casanova el nacional anna solé sans

El president del Parlament, Roger Torrent, amb els membres de la Mesa / A.S.S.

També s'hi han acostat entitats esportives com el Barça o l'Espanyol, i altres representants dels partits, entitats i sindicats.

Per altra banda, Cs i PP no s'hi han deixat veure. Ambdues formacions ja van anunciar que no participarien en els actes de la Diada.

Qui sí que ha aparegut, protagonitzant un dels moments de l'ofrena, ha estat el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, que s'ha acostat sol i ha assegurat que ho feia per alliberar Casanova.

"Faig això per honorar un patriota espanyol que durant 30 anys ha estat segrestat pel nacionalisme", ha espetat davant dels mitjans de comunicació. "Aquest any soc jo sol, l'any que ve serem més".