El conseller a l’exili i director Internacional de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, ha viatjat aquest dimecres a territori francés, segons fonts del seu entorn, que asseguren que ha reivindicat a París la Diada d'enguany durant l'acte en què ha participat d'homenatge al compositor Narcís Bonet, mort a començaments d’aquest any.

No és el primer cop que Puig creua la frontera francesa des de Bèlgica on es troba exiliat. L'any passat va viatjar per sorpresa a la Catalunya Nord i va participar en un acte a Perpinyà. El territori francés, amb tractats especials d'extradició amb Espanya, és un espai especialment sensible per als independentistes exiliats. De fet, el passat mes de juliol, el president, Carles Puigdemont, no va poder creuar la frontera per acudir a Estrasburg al Parlament Europeu, davant del risc de se detingut de manera immediata.

L’acte al qual ha acudit Puig s’ha celebrat a l’Schola Cantorum de París, que ha posat el nom del compositor a una de les seves sales, i s'ha centrat en un concert del quartet Brossa.

En l’acte han participat el delegat de Govern a París, Daniel Camós, l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descàrrega, i el delegat de la Wallonie-Bruxelles a França, Maxime Woitrin, a més de la vídua del compositor, Hélène Giraudier.