Davant la impossibilitat d'asseure's a parlar amb els socialistes en privat, Laura Borràs ha fet acte de presència al Congrés dels Diputats en la Diada per a fer arribar el seu missatge a Pedro Sánchez. “Escolti amb atenció el que li diran els ciutadans als carrers de Barcelona”, ha assegurat la portaveu de JxCat a la cambra baixa espanyola, durant la compareixença del president en funcions. Ho ha fet just abans d’agafar l’AVE de camí cap a Catalunya per a participar de la gran manifestació independentista.

En la seva intervenció, Laura Borràs ha defensat que "el tsunami democràtic que es prepara a Catalunya potser els ajuda a recuperar el sentit de la política". La dirigent de JxCat ha subratllat que serà novament una manifestació amb centenars de milers de manifestants, molt superior a la manifestació de Colón. "Els direm que potser tenen la raó de la força i el poder de l’Estat, però nosaltres seguim alienats amb la força de la raó que tard o d’hora donarà els seus fruits", ha afirmat.

Aprofitant que l'objecte de la compareixença eren les darreres cimeres europees, Laura Borràs ha denunciat que "l’anomalia democràtica és que quatre mesos després de les eleccions europees tres diputats electes, el president Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Toni Comín no poden ocupar els seus escons i més d’un milió de ciutadans no tenen representació que els pertoca". També ha rebatut Albert Rivera, que ha posat en dubte la qüestió de l'euroordre. Borràs ha respost que el problema no és l'euroordre, sinó "les acusacions" contra els dirigents independentistes.