Fa uns dies el fiscal Zaragoza assegurava que la sentència del judici del procés sortiria a la llum pocs dies abans del 12 d'octubre. Tot i que la fiscal general de l'Estat va desacreditar-lo, el periodista Ernesto Ekaizer opina que el fiscal tenia raó. En declaracions a Versió RAC1 ha arribat a declarar que estava segur que la sentència es faria pública el 10 d'octubre. També ha apuntat que els acusats no seran condemnats per rebel·lió, sinó per sedició.

Malgrat tot, Ekaizer ha declarat també que el Tribunal Suprem intenta no interferir en els processos electorals, i suggereix que la convocatòria d'eleccions per al 10-N podria alterar els seus programes.

Ekaizer argumenta que el tribunal s'ha adonat que al procés no hi va haver "la violència idònia" i que per això sentenciarà els acusats amb càrrecs de sedició. Afirma que les penes per als acusats oscil·larien segons les responsabilitats que ostentessin en el moment dels fets, i recorda que l'Advocacia de l'Estat va demanar per sedició un màxim de 12 anys per a Oriol Junqueras i un mínim de 8 anys per a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que no ocupaven cap càrrec polític.