'El Dia del Machote' i 'La Setmana de la Senyoreta de tota la vida'. Són les extravagants propostes del portaveu del PP a l'Ajuntament de Sóller (Mallorca), Carles Simarro, com a resposta a una moció presentada per Més per Mallorca, PSIB i Guanyem en la qual es demanava augmentar la visibilitat de la diversitat sexual i també garantir els drets dels gais, lesbianes, bisexuals, transexuals i intersexuals per tal d'eliminar tot tipus de rastre de fòbies cap aquests col·lectius.

Durant la intervenció en el ple, Simarro es va mostrar clarament en contra de la moció. És més, va insinuar que els regidors del govern municipal, conformat per Més i PSIB, s'havien aprofitat políticament de la moció i va recordar que mai s'havia produït cap cas de discriminació sexual a l'Ajuntament.

La seva intervenció va arribar al seu moment àlgid quan va demanar la celebració del 'Dia del Machote' o 'La Setmana de la Senyoreta de tota la vida'. Finalment, la moció presentada en el ple de Sóller el passat 14 de juny es va aprovar gràcies als vots a favor dels partits d'esquerra i de l'abstenció de Proposta per les Illes (PI) i el PP. Només el regidor popular hi va votar en contra.

Més per Mallorca va ser l'encarregat de defensar el text en el ple. Va apuntar que la massacre d'Orlando evidenciava que la discriminació per raó d'identitat sexual "no estava superada". Ara, després d'escoltar les paraules del regidor popular, la formació ecosocialista ha demanat la seva dimissió per unes declaracions "inacceptables" i "en coherència amb el suport dels conservadors a la llei balear contra l'homòfobia". El portaveu de Més al Parlament balear ha assegurat que Simarro "es creu molt graciós, però no es pot frivolitzar amb aquest tema".