Cada dimarts, els CDR i la CUP, -juntament amb altres col·lectius- es manifestaran a partir de les vuit del vespre per tot Catalunya per protestar contra la gestió de la crisi del coronavirus i com a resposta a les "retallades de drets i llibertats". 

A les diferents convocatòries d'ahir els manifestants van reclamar que s'acabin les retallades en sanitat i la fi de la "brutalitat policial" entre d'altres. En les manifestacions també s'hi van poder veure cartells antifeixistes. Des de l'organització de les protestes han celebrat les adhesions al manifest de diverses entitats independentistes com Arran, Alerta Solidària, l'ANC o el SEPC. 

Ara bé, tot i que durant el vespre no hi va haver presència policial, l'organització de Recuperem els Carrers lamenta "dues detencions més fetes de matinada" i "nova brutalitat policial en la segona setmana de mobilització". Els fets han tingut lloc al centre de Barcelona, a la Rambla del Raval, quan dues persones han estat detingudes, diuen els convocants, quan tornaven de la concentració.

Segons la Guàrdia Urbana van detenir les dues persones per resistència i atemptat als agents de l'autoritat. Fonts municipals han explicat que hi havia un grup de 20 persones bevent a la via pública. Quan la patrulla va avisar que estaven fent una activitat no permesa, segons les mateixes fonts, un va intentar marxar amagant la beguda. Quan va ser aturat, més persones es van afegir increpant els guàrdies sense mantenir la distància. La patrulla va demanar reforços.

En el moment de la detenció dos agents van resultar ferits. Els detinguts van ser traslladats a centres mèdics per ser assistits. Són dos militants del Sindicat de l'Habitatge del Raval, que denuncia violència policial. Tots dos han quedat en llibertat fa hores. 

Les mobilitzacions s'estenen per tot Catalunya

Les manifestacions d'aquests dimarts s'han estès per més d'una trentena de localitats catalanes i més d'un centenar d'entitats s'han adherit al manifest.