En una tarda plena de tensió, la Policia Nacional ha detingut a dos joves de 20 anys i nacionalitat espanyola després de fer una irrupció a la seu del Partit Popular (PP) a la localitat madrilenya de Móstoles. Els detinguts, que portaven un producte químic similar al gas pebre, han sembrat el caos utilitzant aquest gas en el lloc on s'estava duent a terme un curs d'interventors i apoderats de cara a les pròximes eleccions del 28 de maig.

Davant d'aquesta situació inesperada, els presents han trucat immediatament al servei d'emergències 112, la qual cosa ha provocat la intervenció d'agents de la Policia Local de Móstoles i de la Policia Nacional. Afortunadament, no ha estat necessària l'atenció mèdica per a cap afectat, tot i que alguns han presentat símptomes lleus a causa del producte químic dispersat. Tot i que s'ha avançat per Telemadrid que els assaltants portaven armes blanques, aquesta informació encara no ha estat confirmada per les autoritats.

Després del succés, s'ha desencadenat una onada de repulsa cap a aquest acte de violència. L'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, del Partit Popular, no ha dubtat a criticar durament el que ell ha denominat "l'extrema esquerra", a qui responsabilitza d'aquests fets. En les seves declaracions, Martínez-Almeida ha qualificat l'actitud dels agressors com a "vergonyosa" i ha destacat la importància de defensar la llibertat i la convivència davant aquells que intenten censurar. El candidat a la presidència del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) a l'Assemblea de Madrid, Juan Lobato, també ha condemnat enèrgicament l'atac i ha fet una crida al respecte i l'educació en l'àmbit polític. Lobato ha expressat la seva solidaritat amb les persones presents al lloc i ha manifestat la seva esperança que aquest tipus d'episodis violents "no es repeteixin".

Per la seva part, les autoritats continuen investigant els motius darrere d'aquest assalt i treballen en la identificació dels autors materials i intel·lectuals d'aquest. S'espera que en els pròxims dies esclareixin els detalls de l'incident i es determinin les responsabilitats corresponents.