Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones membres de col·lectius independentistes com Arran i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) que van participar entre el desembre i el maig en diverses accions de protesta.

Les detencions, dutes a terme per la comissaria general d'informació, s'han fet principalment a la ciutat de Barcelona i la policia catalana no descarta que n'hi hagi més, ja que l'operació continua oberta. La CUP ha manifestat al seu compte de Twitter que les detencions estarien relacionades amb causes diferents. A més dels detinguts, també s'han citat diverses persones com a investigats per fets comesos en aquest mateix període.

El SEPC ha assegurat que, entre els detinguts, n'hi ha dos que són militants de secundària d'aquest sindicat, i ha demanat el seu alliberament immediat, així com explicacions al Govern i la destitució del conseller d'Interior, Miquel Buch.

A través d'una piulada, Arran Sant Andreu ha informat també que un dels implicats és un militant de la seva assemblea i que la seva detenció s'ha produït a casa seva. Han assegurat que els mossos se l'han endut a la comissaria "per la tasca política que fa al barri".

Des de les 13.00 hores, diferents col·lectius estan concentrats davant de la comissaria del barri de Les Corts, en solidaritat amb les cinc persones detingudes.