Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir divendres dues persones en la protesta dels CDR a Gràcia amb motiu de la Diada. Els dos arrestats estan vinculats a la crema de contenidors i acusats dels delictes de danys, i desobediència i resistència als agents de l'autoritat. Sobre les onze del matí, han passat a disposició judicial.

Uns 250 manifestants van simular un judici a l'Estat i van acabar cremant un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI i diverses caixes amb el nom d'institucions espanyoles com la Guàrdia Civil i el Congrés dels Diputats i d'empreses com el Banc Sabadell i Inditex.

CDR foguera Diada 2020 ACN

La foguera dels CDR d'aquesta Diada / ACN

Convocats pel CDR, els activistes es van manifestar des d'Arc de Triomf pel carrer Trafalgar i fins a l'encreuament de ronda Sant Pere i el carrer Girona, on van encendre pots de fum i bengales.

"Declarem l'Estat repressor del poble de Catalunya i opressor dels drets civils i socials i el condemnem a cremar a la foguera", va dir l'activista Roger Español després de simular "un judici a l'Estat". Al final de la concentració, a les 10 del vespre, alguns manifestants van cremar un contenidor.

Després d'una marxa lenta que va arrencar al passeig Lluís Companys i un cop arribats a la plaça, l'activista Roger Español va simular un "judici a l'Estat", que es va celebrar amb una àmplia rotllana de manifestants amb torxes.

Español va llistar els "greuges" històrics de l'Estat amb Catalunya -acabant amb la "repressió" viscuda durant el referèndum de l'1-O-, va enumerar diversos drets que assegura que s'han vulnerat, i va concloure que cal "condemnar" l'Estat "a cremar a la foguera".