La policia espanyola va detenir ahir, entre el matí i el vespre, tres joves acusats d'atemptat a l'autoritat, desordres públics i d'un delicte contra els drets fonamentals. Havien participat a la manifestació contrària al sindicat Jusapol d'aquest dissabte. Tot i que el dispositiu de seguretat era dels Mossos d'Esquadra, ahir el CNP va tirar endavant les detencions.

L'advocat va comunicar amb els detinguts ahir a la comissaria de la Verneda. Aquest matí havien de sortir a les 9 h cap a la Ciutat de la Justícia per declarar. Però no hi han arribat. La policia espanyola tampoc ha volgut explicar al lletrat on eren els seus clients, fet que ha provocat una situació d'indefensió i desorientació.

Xavier Monge, advocat d'Alerta Solidària, ha explicat que la Policia Nacional ha arribat a afirmar aquest matí que "no tenia detinguts per portar al jutjat de guàrdia". "Es neguen a donar-nos la informació d'on són aquestes persones detingudes, fet que considerem extremadament greu", ha afegit. Els Mossos d'Esquadra tampoc tenien coneixement de les detencions. L'advocat ha exposat que la situació "vulnera tots els drets del detingut i que no es pot tolerar".

Monge també ha considerat "una anomalia" les detencions i la investigació per part del CNP.

Xavier Monge advocat Alerta Solidaria - G.L.

A les portes de la Ciutat de la Justícia hi havia avui una concentració convocada per Arran per denunciar les detencions, i ha estat en aquest moment quan l'advocat s'ha adonat que havia perdut el control dels detinguts, que no han arribat amb la primera conducció del matí i no ha obtingut cap resposta per part de la policia espanyola.

Minuts més tard, i a trucades dels mitjans de comunicació, la policia espanyola ha explicat que tenia els detinguts a la comissaria de la Verneda i que estava previst anar cap als jutjats a les 11 h. Han estat els periodistes qui finalment han comunicat a l'advocat on eren els tres detinguts.