La Guardia Civil ha detingut a Madrid un home radicalitzat i involucrat amb el Daesh, segons ha informat el cos avui en un comunicat. La detenció es va efectuar el passat 30 de setembre, mentre que el detingut ha passat aquest divendres a disposició judicial, que ha decretat el seu ingrés a presó provisional.

La investigació, que ha estat dirigida des del Jutjat Central d'Instrucció nº3 i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, s'ha realitzat conjuntament amb l'Europol. "La cooperació internacional és un factor de total importància en la lluita contra el terrorisme d'àmbit gihadista on l'alta mobilitat dels terroristes i la utilització de xarxes socials i aplicacions d'Internet condicionen enormement les investigacions policials", ha precisat el cos, que ha afegit: "En aquest cas l'actuació conjunta dels analistes de Guàrdia Civil i de l'Organisme Internacional han permès obtenir indicis i evidències per neutralitzar les activitats de l'investigat", es detalla en el comunicat.

Detencion Daesh Guarda Civil / Guàrdia CivilEl grup de la Guàrdia Civil que ha efectuat la detenció del Daesh / Guàrdia Civil

Consum de propaganda gihadista per Internet

Tal com ha indicat la Guardia Civil, el detingut ha consumit propaganda gihadista a través d'Internet d'una manera constant. "L'evolució de la seva activitat a Internet ha respost plenament a l'estratègia que Daesh desenvolupa de manera destacada a través del seu aparell propagandístic, havent aconseguit radicalitzar i reclutar un gran nombre de voluntaris" que, finalment, duen a terme atacs en nom d'aquest grup terrorista.

En aquest sentit, el detingut, de nacionalitat algeriana, comptava a la seva disposició manuals dissenyats per Daesh orientats a la confecció d'artefactes i ús d'armes. A més, en l'últim període, l'arrestat hauria arribat a mostrar "en aquest últim període de temps una gran identificació amb l'organització terrorista, així com molt interès per armes i tècniques de lluita".

Un altre dels punts que ha transcendit en el marc de la investigació és que comptava amb documents d'identidad falsificats de diferents països, la qual cosa hauria facilitat la seva mobilitat internacional en els últims anys, però el comunicat no especifica en quins llocs hauria estat.