Aquest matí la Policia Nacional ha detingut un veí de Torroella de Montgrí (Girona) per reiterades amenaces a través de Facebook a Xavier García Albiol durant els mesos de desembre del 2017 i gener i març del 2018. El detingut, Miquel D.H, ha estat acusat de delicte d'assetjament i amenaces a les xarxes socials.

El president del PP de Catalunya va interposar una denúncia i l'Audiència Nacional la va requerir per contrastar la seva veracitat, segons ha informat La Vanguardia.

"Que aquest és un país seriós? Mentre tu puguis ser polític, aquest país no té res de seriós, pallaso! Tant de bo et moris, porc de merda feixista", va enviar l'home a Albiol el 27 de gener. "Covard fill de puta. Tant de bo rebentis de manera que no et conegui ni la teva mare", va insistir en un missatge tres dies més tard. No va ser fins dos mesos després que Miquel D.H va tornar a amenaçar Albiol fent referència a Carrero Blanco: "Fill de la gran puta traïdor. Et mereixes morir a l'estil Carrero. Ets repugnant"

Les fonts judicials justifiquen la investigació per la reiteració dels missatges, un fet que incrementa la gravetat de la situació més enllà dels habituals atacs que reben els diferents dirigents polítics diàriament.

Més d'un processament per amenaces

L'Audiència Nacional no només ha obert el procediment per les amenaces a Albiol. El passat mes d'octubre va obrir uns altres dos per investigar les amenaces rebudes per Albiol, Albert Rivera i Inés Arrimadas a les xarxes socials i també per unes pintades a les parets de Girona.