Un nou cas de corrupció esquitxa el PP en plenes negociacions per la investidura. L'alcalde de Granada, José Torres Hurtado (PP), ha estat detingut aquest dimecres en una operació contra la corrupció urbanística en la qual hi ha previstos més d'una dotzena d'arrestos. Torres Hurtado ha sortit de l'Ajuntament a les 12.55 hores i la policia l'ha fet entrar en el mateix vehicle blanc amb els colors tintats en el qual ha arribat procedent del seu habitatge, al carrer Obispo Hurtado. Portava el rostre cobert amb uns cartrons, mentre que més d'una desena d'agents formaven un cordó policial. Hores més tard ha quedat en llibertat amb càrrecs.

El jutjat d'instrucció 2 de Granada duu a terme diligències de recerca en virtut de dues querelles interposades per la Fiscalia d'urbanisme i medi ambient de Granada. 

L'objectiu és investigar l'existència d'una "trama corrupta" a l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Granada, que estaria relacionada amb la recerca del conegut com a cas Serrallo, sobre l'operació urbanística que va permetre la construcció d'una discoteca amb sala de festes i una pista de patinatge amb bar en una zona verda de Granada, al costat del Centre Comercial Serrallo, en el qual està imputada la regidora d'Urbanisme a la capital, Isabel Nieto.

De moment, les actuacions es troben sota secret de sumari, i es preveuen més de dotze detencions.

Escorcoll a l'Ajuntament

Després de l'escorcoll policial al seu habitatge, Torres ha estat traslladat a l'Ajuntament per seguir amb les diligències obertes, on ha arribat passades les 11.00 hores. El vehicle ha accedit per una porta lateral a l'Ajuntament, algunes de les dependències del qual, entre elles les d'alcaldia i la secretaria, han estat escorcollades.

A la plaça del Carmen, on s'ubica el Consistori hi ha un ampli desplegament amb almenys cinc cotxes policials. Un altre dels escorcolls s'està duent a terme a la seu d'Urbanisme, ubicada en un altre punt de la ciutat. 

Els agents han escorcollat el despatx de la secretària general de l'Ajuntament, a la plaça del Carmen, i a la seu d'Urbanisme, a la plaça Gran Capitán, la UDEF ha tret caixes amb documentació. Així mateix han escorcollat diversos domicilis, entre ells la casa de l'alcalde, José Torres Hurtado, i empreses de Granada.