L'activista investigat per les pintades a la subdelegació del govern espanyol a Girona ha sortit en llibertat després que la policia espanyola el detingués aquesta tarda a l'Escala (Alt Empordà). El jove, Lluc Huguet, ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres i s'ha acollit al dret a no declarar. Està investigat per suposats delictes de desordres públics i danys arran de les protestes del 25 de març, contra la detenció del president Carles Puigdemont, i va decidir no presentar-se al jutjat on estava citat a declarar.

A les portes dels jutjats, s'hi han concentrat una vintena de persones, alguns dels quals, membres del col·lectiu La Forja, convocats pels CDR per donar-li suport. Huguet els ha agraït la convocatòria i ha assegurat que "la Guàrdia Civil ens vol silenciats" i "si no hi som tots, ho acabaran aconseguint".

El passat 25 de març, els concentrats -un centenar- van pintar la façana de groc, van llançar-hi ous i van despenjar la bandera espanyola del pal que hi ha davant l'edifici de Jaume I. La protesta, que va començar al matí, es va ajuntar amb la del vespre, quan fins a 10.000 persones es van concentrar davant la subdelegació en protesta per la detenció del president a l'exili, Carles Puigdemont, per part de la policia alemanya.

L'atestat de la Guàrdia Civil que va acabar amb Huguet com a investigat també criticava "la passivitat" dels Mossos d'Esquadra per no impedir l'acció de protesta i l'actitud "distesa" de l'alcaldessa Marta Madrenas.