La manifestació espanyolista contra l'amnistia que ha recorregut els carrers de Barcelona aquest diumenge al migdia s'ha desenvolupat amb certa tranquil·litat i sense incidents destacables. Tot i això, en un moment determinat els Mosos d'Esquadra han hagut d'intervenir. Concretament, els agents han detingut aquest diumenge a una dona de 67 anys per presumptes desordres públics i atemptat contra l'autoritat durant la manifestació de Societat Civil Catalana (SCC) a Barcelona contra l'amnistia i l'autodeterminació. La dona ha estat increpada per altres manifestants i els ha ruixat amb un esprai de defensa personal, han explicat fonts de la policia catalana a Europa Press. En el moment de la detenció la dona estava intentant arribar a la capçalera de la manifestació. La policia ha intervingut i també li ha retirat la pancarta que duia, en què es podia llegir: “Felip VI còmplice del cop d’estat a les urnes, a la democràcia i a la voluntat dels espanyols”. Segons fonts policials, ara els Mossos investiguen què és el que ha passat exactament.
Escridassen una periodista de TV3 a la manifestació de SCC
Una periodista de TV3 ha hagut d'enfrontar-se a una turba poc dialogant mentre cobria la manifestació espanyolista de Societat Civil Catalana (SCC) contra una eventual amnistia als encausats pel procés en el marc de les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez. Quan tractava de cobrir la marxa en una connexió en directe, la reportera Montserrat Sànchez s'ha vist envoltada per darrere d'un grup de persones amb banderes d'Espanya i cartells crítics amb l'independentisme que han començat a entonar càntics de "TV3, manipuladora!" i algun "viva Espanya!", mentre la periodista tractava de fer la seva feina.
La manifestació contra l'amnistia a Barcelona: 50.000 persones segons la Guàrdia Urbana
De nou un 8 d'octubre, l'espanyolisme s'ha manifestat als carrers de Barcelona, convocat per Societat Civil Catalana davant la possibilitat d'una llei d'amnistia. Ara bé, si l'objectiu de l'entitat era recuperar "l'esperit" i la mobilització del 2017, quan l'unionisme es va manifestar a Barcelona una setmana després del referèndum, han fracassat estrepitosament: si llavors van reunir 950.000 manifestants segons els organitzadors (350.000 deia la Guàrdia Urbana) enguany l'assistència s'ha vist significativament reduïda: 50.000 segons la policia de Barcelona i 300.000 segons els organitzadors, molt lluny de les xifres de fa sis anys quan l'entitat va aconseguir reunir tots els partits del 155, inclosos el PSC i el PSOE. Tot i que des de l'organització han intentat deixar clar que la manifestació és "a favor de Catalunya" i que aquells que hi han participat també són catalans que se senten espanyols, el passeig de Gràcia s'ha omplert de banderes espanyoles, i en molta menor mesura senyeres. També quan Àlex Ramos, de SCC, ha anunciat que l'acte acabaria primer el Cant de la Senyera, pràcticament ningú no ha reaccionat. En canvi, quan ha afegit que l'últim himne a sonar seria l'espanyol, després de l'europeu, els espanyolistes han respost amb crits de "Viva Espanya" i de "Puigdemont a prisión".