Una periodista de TV3 ha hagut d'enfrontar-se a una turba poc dialogant mentre cobria la manifestació espanyolista de Societat Civil Catalana (SCC) contra una eventual amnistia als encausats pel procés en el marc de les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez. Quan tractava de cobrir la marxa en una connexió en directe, la reportera Montserrat Sànchez s'ha vist envoltada per darrere d'un grup de persones amb banderes d'Espanya i cartells crítics amb l'independentisme que han començat a entonar càntics de "TV3, manipuladora!" i algun "viva Espanya!", mentre la periodista tractava de fer la seva feina.

Els fets han ocorregut aquest migdia al voltant del passeig de Gràcia de Barcelona, a on s'ha convocat la manifestació espanyolista de SCC. Moments abans de la connexió en directe, els mateixos manifestants han estat escridassant la periodista, que preparava les seves coses per informar de la manifestació. També, amb crits de "manipuladors", "vergonya". De fet, no ha estat l'única, un altre periodista de TV3 també ha estat escridassat mentre feia una connexió al mig de la manifestació. 

Unes 50.000 persones es concentren a Barcelona contra l'amnistia

La manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC) a Barcelona aquest diumenge contra l'amnistia i l'autodeterminació ha reunit 50.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 300.000 segons l'organització. Sota el lema 'No en el meu nom', la marxa ha transitat pel passeig de Gràcia en direcció a la Gran Via. La manifestació ha comptat amb la presència del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo; del de Vox, Santiago Abascal; de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, acompanyada de pràcticament tot el seu govern; i de dirigents de Cs. "Puigdemont, a presó" és el crit que més ressona entre el públic.

L'entitat Societat Civil Catalana (SCC) ha reclamat a l'Estat "la fi dels favors polítics al nacionalisme" i ha exigit pactes "que no destrueixin" la convivència a Catalunya. Així ho ha reivindicat la seva presidenta, Elda Mata, en el marc de la manifestació convocada per l'entitat contra l'amnistia i l'autodeterminació a Barcelona. Així mateix, SCC ha criticat que l'actual president del govern en funcions, Pedro Sánchez, no hagi volgut pactar un acord de mínims "amb la dreta espanyola" de cara a la investidura, però sí que ho vulgui fer amb "amb la catalana". "No blanquejarem el nacionalisme", ha afegit Mata.