El jutge d'Instrucció 30 de Barcelona ha deixat en llibertat amb càrrecs la Paula. És una dels 31 detinguts que van acabar a la presó preventiva després dels aldarulls a plaça Urquinaona el divendres 18 d'octubre. La va detenir la policia espanyola i ha estat 10 dies privada de llibertat a la presó de dones de Wad-Ras.

La Paula té 23 anys i la van detenir després que la policia espanyola desallotgés la Via Laietana. La policia la va traslladar a la comissaria de la Verneda i fins 14 hores després de la seva detenció no en va informar.

Els seus advocats han presentat un recurs al seu empresonament i el jutge l'ha estimat, tot i que la Fiscalia es mantenia ferma en demanar que seguís en presó provisional.

El cas de la Paula va entrar al jutjat de Guàrdia quan s'acabava el torn del jutge d'Instrucció 31 de Barcelona. Un magistrat que va enviar tots els detinguts a la presó. Els advocats van al·legar que era el torn ja del jutjat d'Instrucció 30, que és qui finalment ha acabat decretant la llibertat per manca d'indicis. El jutge no veu indicis ni suficientment acreditades les acusacions de lesions a policies que se li atribueixen a la Paula. Amb tot continua acusada de danys, desordres públics i atemptat a l'autoritat.

Segons els seus advocats ha passat "el que havia de passar des del primer moment", que és quedar en llibertat. 

La Paula sortirà en llibertat al llarg del dia d'avui. És una de les 31 detingudes que va acabar entre reixes la primera setmana d'incidents després de saber-se la sentència del judici al procés. Dels 31 empresonats, 28 ho estan pels incidents contra la policia i la resta, per l'agressió d'un grup de l'ultradreta contra un antifeixista. La sortida de la presó de la Paula, podria suposar una porta oberta a la resta d'empresonats durant els incidents i les càrregues policials.