Efectius de la policia espanyola han detingut un grup de 8 independentistes vinculats a Arran quan intentaven dur a terme una acció de protesta davant la seu del Tribunal Suprem a Madrid.

Els joves han encès un pot de fum, cosa que ha provocat que es mobilitzés un ampli dispositiu policial. Els fets han passat cap a les 2 del migdia.

Els detinguts, que han estat tombats a terra i emmanillats, han estat traslladats després a la comissaria de Moratalaz i aquest dimecres passaran a disposició judicial. Els han incautat cartells, més pots de fum, pots de pintura i també cadenes.

Arran ha informat de les detencions.

El Tribunal Suprem és el que jutjarà els presos polítics catalans. 

La policia espanyola ha difós la tarda d'aquest dimarts una fotografia amb el material confiscat als integrants d'Arran que pretenien dur a terme una acció de protesta en la seu del Suprem. Entre el material confiscat es pot veure una pancarta amb el lema "Estripem la baralla. Tomben el Régim!" amb la figura del 'Joker' signada per Arran, així com cartelleria sobre Vox, PP, PSOE, Cs o el Tribunal Constitucional i la Família Real.

També s'han confiscat de diverses caretes de color blanc que pretenien usar per a ocular els seus rostres, així com material per a realitzar pintades. Els detinguts pretenien protestar pel judici que se celebrarà contra 18 líders independentistes catalans.

Una portaveu de Arran ha explicat a Europa Press que la seva intenció era buidar el pot de fum, com així han fet, i després encadenar-se enfront del tribunal com a protesta pel judici de l'1-O contra el govern de Puigdemont.