No és estrany que els mitjans internacionals es fixin en el procés català, ho han fet en diverses ocasions en els últims mesos, però no deixa de ser noticiable que alguns mitjans internacionals es facin ressò de la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per penjar una estelada a la façana de l'Ajuntament. La detenció, que ha tingut lloc aquest matí per dur-la al jutjat, ja ha sortit en mitjans d'Irlanda, Rússia i Turquia. 

L'irlandès The Irish Times ha publicat un article firmat pel seu corresponsal a Madrid, explicant el cas, sota el títol 'Una alcaldessa catalana, detinguda per onejar la bandera independentista'. L'article explica que una alcaldessa ha estat detinguda per fer onejar una bandera independentista a l'edifici de l'Ajuntament en ple període electoral, desafiant les regulacions electorals. El corresponsal també cita les paraules de Venturós a la sortida dels jutjats per demostrar que els electes independentistes seguiran fent aquest camí.

El diari, però, no es queda només amb això. Cita també les reaccions del president Carles Puigdemont, l'alcaldessa Ada Colau i al popular Xavier García Albiol. També parla de les discrepàncies que ha generat entre els dos socis parlamentaris, Junts pel Sí i la CUP, la detenció per part dels Mossos d'Esquadra. A més, l'irlandès recorda que fa poques setmanes el Tribunal Constitucional ja va anul·lar la prohibició dels toros a Catalunya.

La notícia, però, no ha quedat aquí. El diari rus Вести.Ru també se n'ha fet ressò en un petit article a la seva web, explicant el cas i també citant les paraules de Venturós que assegurava que la decisió de no treure l'estelada és la "voluntat del poble".

El turc Daily Sabah, més enllà d'explicar els fets estrictament, fa un repàs a la situació del moment polític català. Explica que el govern català està treballant per construir el camí cap a la independència després de ser elegit el 2015, que des del 2011 amb el nou govern de Rajoy és quan el moviment independentista ha guanyat força, i també es fa ressò de la convocatòria de referèndum i de la decisió del TC que el permet suspendre càrrecs electes. 

En un punt ja més anecdòtic, aquest diari turc també explica que l'estelada ja havia causat controvèrsia en el passat, quan la FIFA va multar el Barça després que els aficionats blaugrana la fessin onejar durant els partits.