En un inici, aquest article identificava l'estatueta com un agent de la repressió policial violenta contra l'independentisme. Aquesta informació era errònia, i posteriorment s'ha actualitzat amb les dades aportades per Maldito Bulo, que s'expliquen a continuació.

______________________________

L’acte de la signatura del reial decret amb el nomenament de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol ha inclòs un detall que no ha passat desapercebut a les xarxes socials.

A la fotografia on es veu Felip VI al despatx de la seva residència a la Zarzuela signant el nomenament davant la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, s’hi aprecia una estatueta que molts usuaris han vinculat, equivocadament, amb la repressió policial violenta a l'independentisme.

detall batet signatura felip investidura efe

El que els usuaris han relacionat amb un policia antiavalots és la representació d'un agent de el Grup Especial d'Operacions (GEO). Tal com confirma Maldito Bulo, es tracta d'un obsequi que va fer la unitat a la Família Reial en el seu 40è aniversari. A les imatges de l'acte, que va tenir lloc al desembre de 2018, es pot veure que la figura lliurada i la de l'despatx del rei Felip VI és la mateixa.

guadalajara estatuilla rey 2 1024x683

Un estrany coixí i un munt de gomes?

L’acurada visualització de la fotografia, distribuïda per la mateixa Casa Reial, amaga alguns altres detalls, com l’estrany coixí que Felip VI té a l’esquena, que sembla algun tipus d’element per acomodar millor la zona lumbar a la seva butaca de treball, o un curiós amuntegament de gomes elàstiques al costat d’una fotografia familiar.

detall coixi batet signatura felip investidura efe

I un altre detall més és el dossier que té sobre la taula, titulat 'Necesidades militares 2019-2024'. Tot plegat, una imatge per treure'n tot el suc possible.