Nou acte vandàlic contra l'independentisme. Avui han destrossat una exposició dedicada als presos polítics, de l'artista Santiago Sierra. Aquest matí, els penells estaven tirats pel terra i l'obra, localitzada a Son Sardina, Mallorca, presentava grafits de "viva Espanya". 

Fa dos dies que el col·lectiu organitzador, Sardiners i Sardineres per la Llibertat, van instal·lar l'exposició al costat de l'Església del poble. Segons informa el digital dBalears alguns veïns varen expressar la seva incomoditat per l'exposició i el mateix rector va fer un comunicat expressant que no tenia res a veure amb l'obra. Tot i així, ambdós van assegurar que "la respectaven".

No han passat ni 12 hores i l'exposició ja ha rebut un brutal atac. Els atacants han tombat els panells, han pintat símbols fàl·lics damunt els quadres i paraules a les bases metàl·liques com 'España' o 'viva'.

La mostra, que recull 24 fotografies que fan referència a 74 polítics a la presó, es va haver de retirar de la fira ARCO de Madrid. Entre altres, l'obra ensenya els rostres pixelats del vicepresident destituït Oriol Junqueras, l'expresident de l'ANC i diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, per denunciar l'existència de "presos polítics" a l'Estat. 

També inclou altres casos, com els joves d'Alsasua, els titellaires de Madrid empresonats el 2016 directius d'Egin o simpatititzants del 15-M que van participar en piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012, acompanyats d'una breu llegenda que explica cada cas, que tot i que no en publica la identitat són fàcilment identificables.

No és la primera vegada que una exposició a favor dels presos polítics. ​El 13 de juny d'enguany, Un individu va pintar els panells, quan estaven exposats a la plaça d'Espanya de Palma. Tot i que l'atacant va ser identificat per dBalears, la policia no ha fet cap actuació referent a aquest cas.