La llei d'amnistia encara no s'ha aprovat definitivament, ja que ara el tràmit passa pel Senat, on el PP té majoria absoluta. Tanmateix, es preveu que entri en vigor a finals del mes de maig, però hi ha qui ja ha deixat entreveure la seva picaresca per intentar beneficiar-se de la nova llei. Un cas inversemblant és el d'un home de Langreo, a Astúries, que va destrossar la càmera del calabós de la comissaria on estava detingut per un cas de violència masclista. Un acte que va provocar un judici pels danys ocasionats a les dependències oficials. El detingut va comparèixer davant del jutge i va assegurar que pensava que "estava en una comissaria dels Mossos d'Esquadra" i que el motiu pel qual havia provocat les destrosses era per "la independència de Catalunya", i per tant sol·licitava acollir-se a la llei d'amnistia. Un cas que no tindrà recorregut perquè l'amnistia només exonerarà delictes que es van cometre fins al novembre del 2023, però que no deixa de ser sorprenent. El detingut va prestar la seva conformitat a una pena mínima, per trencar la càmera de quatre mesos de multa i una indemnització de 669,62 euros a la Direcció General de la Policia per aquestes destrosses.

Es tracta d'un cas que no tindrà recorregut perquè l'amnistia només exonerarà delictes que es van cometre fins al novembre del 2023, però que no deixa de ser sorprenent.

Trampes a la llei d'amnistia

El de l'home d'Astúries no és l'únic cas que intenta acollir-se a la llei d'amnistia per deslliurar-se dels seus delictes. Un altre cas inversemblant és el d'un jove de Badajoz que la setmana passada va destrossar la seu del PSOE a Almendralejo amb una excavadora. L'advocat defensor d'aquest jove, Armando Rodríguez, ha assegurat que el jove detingut "hauria de tenir el mateix dret a acollir-se a la Llei d'Amnistia que els separatistes catalans", ja que segons assenyala, "l'exclusió d'altres grups vulnera el principi d'igualtat davant la Llei", defensa.

"Si el jove va realitzar l'acció delictiva per a protestar contra la política duta a terme pel govern d'Espanya amnistiant als qui han vulnerat l'Ordenament Jurídic i han estat condemnats pel Tribunal Suprem, hauria de tenir el mateix dret d'acollir-se a la mateixa i ser exonerat de responsabilitat penal", reafirma el lletrat.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!