La Policia Nacional va detenir la setmana passada un jove de 20 anys com a presumpte autor de les destrosses causades en la seu del PSOE d'Almendralejo, a Badajoz, després d'haver rebentat la porta principal amb una excavadora. El van detenir el passat dimarts per un possible delicte de danys, i finalment va quedar descartat el de robatori perquè de les imatges de les càmeres de videovigilància de la zona no es van extreure evidències. Per la seva banda, la secretària general dels socialistes en el municipi, Pietat Álvarez, va assegurar que darrer l'acte vandàlic hi havia un motiu ideològic, denunciant que "una cosa és que cadascun tingui la seva ideologia i una altra cosa és l'odi i la violència, que mai està justificada". Ara, la defensa de l'acusat sol·licitarà el reconeixement de dret del seu client a acollir-se a la llei d'amnistia, segons ha avançat advocat defensor d'aquest jove, Armando Rodríguez. 

 

Acció de protesta

En un comunicat, la defensa argumenta que el jove hauria de tenir "el mateix dret a acollir-se a la llei d'amnistia que els separatistes catalans, ja que l'exclusió d'altres grups vulnera el principi d'igualtat davant la llei". I assegura que el jove va portar a terme aquesta acció per protestar contra la política duta a terme pel govern espanyol "amnistiant als qui han vulnerat l'ordenament jurídic i han estat condemnats pel Tribunal Suprem, hauria de tenir el mateix dret d'acollir-se a la mateixa i ser exonerat de responsabilitat penal". 

L'advocat de l'acusat considera que "l'aplicació selectiva" de la llei d'amnistia a només "uns certs grups és contrària al Dret de la Unió Europea i atempta contra el principi d'igualtat davant la llei de tots els ciutadans. Aquest dret ha estat reconegut en els principals instruments jurídics del Dret de la Unió. Per això, sol·licitarem que s'elevi una qüestió prejudicial davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea perquè es pronunciï sobre aquest tema", ha afirmat Rodríguez. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!