L'actual president de la Diputació d'Almeria i candidat del PP en les eleccions generals del 28-A per la mateixa circumscripció, Javier Aureliano García Molina, hauria fet un viatge a Milà el 2005 amb les despeses pagades a compte de l'empresa constructora Facto Almeriense, la qual, cinc mesos després del viatge, va aconseguir l'adjudicació de dos contractes valorats en 825.000 euros per a l'ajuntament d'Almeria, en un moment en què l'esmentat García Molina era regidor del consistori d'Almeria.

Segons revela El País, la constructora es va beneficiar el setembre de 2006 d'un altre contracte municipal de cinc milions d'euros. A més, García Molina no va viatjar sol a Milà, sinó que el van acompanyar dos regidors més del PP, Pablo Venzal i Francisco José Amizián, i el cap del gabinet municipal, Manuel Guzmán.

Sempre segons el mitjà esmentat, la constructora va desemborsar pels seus vols i per tres nits a l'hotel Four Points, de la cadena Sheraton, 5.766 euros, segons la factura. Segons García Molina, va fer un viatge a Milà el 2004 o el 2005 en el marc dels preparatius dels XV Jocs Mediterranis, que es van celebrar a Almeria el juny de 2005. Assegura que "va fer servir el procediment habitual de treball" d'un regidor per contractar el viatge oficial, però no ha concretat com va ser i diu no recordar els qui el van acompanyar en la visita de tres dies a la ciutat italiana.