El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anar de boda el passat mes de juny, i per arribar a la cerimònia va fer servir l'helicòpter oficial. L'enllaç era el del seu cunyat i es celebrava en un petit poble de La Rioja, segons publica El Confidencial.

L'helicòpter va volar des de La Moncloa fins a la base aèria d'Agoncillo, a 57 kilòmetres de Aldeanueva de Cameros, el destí final. El citat mitjà assegura que el president espanyol està traient molt partit de l'heliport de La Moncloa i que fa servir sovint els helicòpters Super Puma del 402 Escuadrón del Ejército del Aire

El dia de la boda Sánchez va volar fins a Agoncillo y allà l'esperava una comitiva formada pel seu cotxe oficial i diversos vehicles escorta. El servei de seguretat del cap de l'executiu espanyol va blindar el poble (d'una vintena d'habitants) i va dissenyar un dispositiu de mig centenar d'agents que van vetllar per la seguretat de l'aeròdrom i van guiar el vehicle oficial del president fins al lloc de l'enllaç.

Fonts consultades per El Confidencial confirmen que gran part d'aquest dispositiu no hauria estat necessari si Pedro Sánchez hagués arribat a La Rioja per carretera.

Presidència explica que "per criteris operatius i de seguretat", el president només es pot desplaçar amb els mitjans oficials que facilita el Parque Móvil del Estado (en el cas del cotxe) i el Ejército del Aire (en el cas d'avions i helicòpters). De la mateixa manera, és el servei de seguretat del president qui decideix quin transport es fa servir en cada cas, tenint prioritat els aeris.