La presència d'un vaixell coster de la Guàrdia Civil al port de Palamós (Baix Empordà) ha disparat aquest diumenge les especulacions sobre un possible atracament del vaixell Open Arms, després que el president Quim Torra oferís ahir els ports catalans per acollir el buc que ha rescatat 124 migrants al Mediterrani.  Nombrosos internautes han alertat de la presència del vaixell a la costa de Palamós, on precisament hi ha un dels ports catalans que ahir va citar Torra.

El president Torra citava el port de Palamós com un dels que oferia per acollir el vaixell Aquarius d'Open Arms. "Davant de situacions de bloqueig com l'actual, els ports de Catalunya sempre estaran a la vostra disposició Open Arms i Òscar Camps. Aquest és un compromís de la majoria parlamentària i un consens social de la ciutadania catalana", va indicar ahir.

Tot indica però, que el vaixell d'Open Arms està actualment lluny de la costa catalana, perquè ha evacuat dues dones embarassades amb l'ajuda de la Guàrdia Costera italiana. 

Des de l'ajuntament de Palamós han indicat que no han rebut cap avís per a la presència del vaixell, però que la Guàrdia Civil no té la obligatorietat d'informar de les seves rutes a les institucions municipals. Des del consistori també han informat que és habitual que la Guàrdia Civil patrulli la costa, i que en cas d'avisar d'algun moviment ho faria a Ports de la Generalitat, que és qui en té la competència.