L'economista Xavier Sala-i-Martín ha desmuntat la rectificació que ha fet l'alt representant de la Unió Europea per a la Política Exterior i exministre d'Afers Exteriors del govern espanyol, Josep Borrell, després que va fer broma amb la "síndrome Greta" i qüestionar els moviments juvenils pel clima.

"Mentir per controlar els danys. Això és el que passa quan es designa un pallasso per a un lloc important: Actua com un pallasso! I no es preocupin, seguirà fent-ho", ha indicat l'economista.

Sala-i-Martín ha respost un tuit de Borrell, en el qual defensava els moviments juvenils contra el canvi climàtic, després que ha estat desautoritzat per un portaveu de la Comissió Europea i també per la ministra espanyola de Transició Ecològica, Teresa Ribera. 

"Els moviments juvenils per lluitar contra el canvi climàtic tenen tot el meu suport i inspiren els polítics i les societats. El canvi climàtic és un dels reptes geopolítics més grans, no ens podem permetre els costos de no actuar", havia assenyalat Borrell en el seu intent de rectificar.