Propaganda antisemita i plans per atemptar contra una instal·lació de l'OTAN. Aquests eren els missatges que compartien diverses persones d'ideologia neonazi a través de les xarxes socials. Aquest dilluns, el cos italià dels Carabineri ha anunciat la identificació d'aquesta xarxa i n'investiga dotze dels seus membres.

Entre els investigats hi ha Francesca Ricci, coneguda com a "Miss Hitler" i detinguda el 2019 acusada de crear un partit nazi a Itàlia. La jove, que presumeix de tenir una gran esvàstica a l'esquena, va ser acusada d'insultar la senadora Liliana Segre, supervivent del camp nazi d'Aushwitz.

Dotze militants neonazis amb plans d'atemptar contra l'OTAN

El cos militaritzat dels Carabineri ha vetat diversos grups de Facebook, de la xarxa social russa Vkonkatke i de WhatsApp. A través d'aquests espais, que rebien noms com "Ordine Ario Romano" (Orde Ari Romà) i "Judenfreie Liga" (Lliga lliure de jueus), un total de dotze militants neonazis d'entre 26 i 62 anys compartien missatges racistes i antisemites.

Segons apunta el comunicat policial, els agents han registrat instigacions a agredir jueus i immigrants, així com una planificació "en fase embrionària" d'atacar una instal·lació de l'OTAN. Els Carabineri asseguren que els membres de la xarxa neonazi haurien construït uns explosius casolans seguint instruccions aconseguides d'altres grups neonazis internacionals, actius a Portugal. 

La Fiscalia de Roma va iniciar la investigació sobre aquest grup italià el 2019, i ara els 12 investigats hauran de personar-se diàriament davant les autoritats. 

 

Imatge principal: La seu principal de l'OTAN, a Brussel·les. / NATO