Ciutadans allargarà el temps que ha donat als seus militants per votar aquest dissabte per via telemàtica per triar els compromissaris que els representaran en l'Assemblea de març, després que els afiliats hagin tingut problemes les primeres hores pel col·lapse dels servidors informàtics.

Militants del partit es queixen a les xarxes de les dificultats que s'han trobat a l'hora de la votació, que estava previst desenvolupar-se des de la passada mitjanit fins a les 21.00 hores d'aquest dissabte, però que s'allargarà en un termini encara per determinar.

Fonts del partit han indicat que la votació per internet la realitza una empresa contractada per Ciutadans que ha tingut problemes als seus servidors durant aquestes primeres hores a causa de la gran afluència de militants intentant votar.

En un comunicat, la formació indica que la votació a través d'internet per elegir compromissaris queda ajornades al dissabte 29 de febrer i les primàries per elegir cap de llista a Galícia i País Basc seran el dimecres 26 i el dijous 27 d'aquest mes.

El proveïdor assumeix els errors

L'empresa Scytl, contractada per Ciutadans per proveir la plataforma de vot electrònic per elegir els compromissaris de l'Assemblea de març, ha assumit els problemes que s'han trobat els afiliats aquest dissabte per votar per via telemàtica, el que ha atribuït a un "error humà".

"Des de les primeres hores del procés s'ha detectat una incidència en el servei que ha causat l'alentiment del sistema per accedir al portal de votació i, com a conseqüència, els votants han tingut dificultats per connectar-se al sistema i emetre el seu vot", ha assenyalat l'empresa en un comunicat.

La incidència s'ha degut a un error humà de l'equip de Scytl en la configuració del servei que permetia als usuaris l'accés a la plataforma de votació, ha assegurat l'empresa que, com a proveïdor de tecnologia extern a Ciutadans, diu assumir "íntegrament".

20.000 militants cridats a votar

Les bases hauran de decidir en ella qui els representaran en un conclave en el qual la seva composició serà decisiva per determinar com queda l'esmena a la totalitat als Estatuts que ha presentat Igea i que per la correlació de forces serà molt difícil que tiri endavant.

A part dels 355 compromissaris electes, l'Assemblea, de partida, compte amb els membres de Consell General sortint (uns 160), més els 16 que formen part de la gestora i els integrants de la nova executiva (entre 20 i 50) que, tret de sorpreses, liderarà Inés Arrimadas.

Per tant, tret dels compromissaris que pugui aconseguir Igea entre aquest dissabte i demà, tots els altres són afins a la direcció interina, que era al costat d'Albert Rivera, i a Arrimadas.

Encara que la xifra de militants de Ciutadans ascendeix a 27.402, són 20.979 els que podran participar a tot el procés perquè compleixen els requisits d'estar al corrent del pagament de la quota i tenir una antiguitat en el partit d'almenys sis mesos.